Vi träffas i Saluhallen!

Vardagar: 8 - 18
Lördagar: 9 - 15

Vasaesplanaden 18, Vasa
Här hittar du oss

info@vaasankauppahalli.fi

Traditioner, service & nyheter

Vasa Saluhall erbjuder en enastående miljö för handel och vandel. Hos oss kombineras traditioner med moderna tjänster och intressanta nyheter. Saluhallen är ett ställe där man diskuterar vädret, delar med sig av tips, träffar bekanta - och handlar sina varor i samma veva.

Vasa Saluhallen »

BUTIKER

BISTRO KAUPPAHALLI


Tel. 044-3479009
www.bistrokauppahalli.com | info(at)bistrokauppahalli.com
Må - lö: 11 - 15

Välkommen till en mysig lunchrestaurang!

Bistro Kauppahalli är ett mysig lunchrestaurang där du blir betjändd till bords. Välkommen att njuta av lite vardagslyx!

Exempel på produktsortiment
-Sallader
-Soppor
-Club Sandwich
-Även Catering!

KÖTTVAROR H.LÖFMARK


Tel. 06-3174 736
Må - fre: 08 - 18 | Lö: 09 - 15

Inhemska köttvaror av god kvalitet
År 1954 startade Hilding och Sigrid Löfmark en liten och anspråkslös kött- och charkaffär i Saluhallen. Med stor kunskap och hårt arbete lyckades de skaffa sig en relativ stor kundkrets. År 1982 övertog sonen verksamheten och affären har förstorats betydligt sedan dess. Omstrukturering gjordes när Saluhallen förnyades (2004). En ny era började då affären flyttade till övre hallen där gamla och nya kunder har hittat oss.

Idag saluför vi endast inhemsk kött, till exempel fårkött från Vörå & Lappland. Julens läckerheter från inte glömmas. Då görs julskinka och andra produkter enligt kundens önskemål. Från oss även säsongsprodukterna älg- och ren-kött, fråga mera!

Exempel på produktsortiment
-Lammkött
-Griskött, rökta skinkor
-Nötkött
-Vanligt och rökt kalkonkött
-Rökta fårstekar (benfri och med ben)
-Stort sortiment av charkuterivaror

OSTFABRIKEN

WASA KONDITORITel. 050 - 5943 034
www.wasakonditori.fi
Lunch serveras MÅ-FR 10.30-14.30 och LÖ 11.00-14.30
ÄVEN TAKE AWAY!

Lunchmeny Lunch serveras MÅ-FR 10.30-14.30 och LÖ 11.00-14.30. Vatten och kaffe eller té ingår. ÄVEN TAKE AWAY! Du kan även beställa lunch för större grupper, till exempel arbetsgänget. I dessa fall bör beställningen göras senast en dag före avhämtningen.

Se Lunchmeny!
Bageriprodukter
Vi fungerar som återförsäljare av lokala bageriers produkter. I vårt sortiment har vi produkter av t.ex. vinnaren av tävlingen Finlands bästa bageri, Aroma Bageri & Konditori, Chocolat och Andreasknips hembageri.

Produkter för vardag och fest
Bakverk och festtårtor kan även beställas enligt eget tycke och smak! Vi hjälper till att göra såväl vardagliga som fest-stunder till en god sak. Vi tillhandahåller såväl salta som söta godsaker till exempelvis hemmakvällar, familjefester, bröllop och företagsevenemang.

Tag kontakt eller kom in, vi planerar tillsammans!

KALALIIKE RUOTSALATel. 010 2292 444
www.kalaliike.fi | info@kalaliike.fi
Må - fre: 08 - 18 | Lö: 08 - 15

Läcker havsmat!
Vasas enda specialiserade fiskaffär hittar ni i Saluhallen. Från oss får nikvarkens färska fiskar, Sundom röktfisk, skaldjur och innläggningar, samt säsongprodukter som surströmming, nejonögon, lut fisk,levande kräftor m.m

Välkommen!

Exempel på produktsortiment
-Kvarkens färska fiskar
-Sundom röktfisk
-Olika säsongproduktera, t.ex. levande kräftor

LILLA ENTRÉNTel. 050 - 550 68 14
Butiken är öppen vardagar 8-18 och lördagar 9-15

Konditori och café

Mörkrostat kaffe, specialkaffe och takeaway

Frukost

Fyllda semlor och salta pajer med saluhallens egna delikatesser

Bageriprodukter från nejdens bagerier, även för hemköp

Tårtor och smörgåstårtor på beställning

Trevlig och glad betjäning!

VASA NATURKOSTTel. 06-3174025
www.vaasanluonnonravinto.fi | info@vaasanluonnonravinto.fi
Må - fre: 10 - 18 | Lö 10 - 15

Vasa Naturkost har verkat i Vasa Saluhall i över 30 år och företaget grundades redan 1959 vilket gör oss till ett av Finlands äldsta hälsokostaffärer. Vi har ett stort sortiment av bl.a. kosttillskott, kosmetik, livsmedel, superfood mm. Vår skolade personal hjälper gärna till att hitta rätta produkter för just dig och ditt liv!

SMAKBUTIKENTel. +358 50 5291444
www.makukauppa.com
Må - fr: 09 - 18
Lö: 09 - 15

En fascinerande värld av smaker mitt i Vasa Saluhall
Jag vill förena vänner och familjer kring bordet med produkter av hög kvalitet, för att njuta tillsammans av stora smakupplevelser. Jag erbjuder kvalitetskaffe från små rosterier som bönor eller malet i alla smakriktningar. I urvalen även kvalitetschoklad och handgjorda delikatesser samt te, torkad frukt, nötter och mm deliprodukter. Dessutom finns det alltid tid för en liten pratstund vid sidan av handlandet. Utmärkt service är ledstjärnan.

Välkommen in till en värld av smaker!

INNELINNETel. +358 40 583 8058
www.innelinne.fi | info@innelinne.fi
VASA SALUHALL


God personlig service!

Besök oss på Saluhallen för en lunch, avnjut en kopp cappucino och köp med färska råvaror hem- allt behändigt under samma tak! Vi erbjuder även mängder av delikatesser som kittlar dina smaklökar, produkter som återfinns endast hos oss. Är du och handlar presenter lönar det sig att ta en titt på det inressanta och personliga utbudet hos konst- och presentbutikerna!

Handels- och träffplatsen i över 100 år

I mer än ett århundrade har saluhallen betjänat Vasaborna som en handels- och träffplats. Vi, handlarna är stolta över vår gotiskstilta saluhallsbyggnad och dess atmosfär som andas historia. Vasa Saluhall är en av de äldsta i vårt land, den är också planskyddad.

Halli Oy grundades av hovrättsrådet Oskar Rewell, länsarkitekten A W Stenfors samt bankdirektören K H Majantie år 1900. Det första tomtköpet som Halli Oy gjorde var tomten Vasaesplanden 18 / Handelsesplanaden 13. På detta ställe byggdes enligt arkitekt Stenfors ritningar Vasa Saluhall för att försätta torghandeln i tidsenligt perspektiv.

Saluhallen byggdes i två delar, varav den första, delen närmast Vasaesplanaden blev färdig 1902 och den andra delen närmare Handelsesplanaden stod klar 1927.Från 1963 framåt har besökarna kunnat vandra fritt mellan övre- och nedre hallen. Efter över 100år i privat ägo såldes fastigheten 2016 till det inhemska investeringsbolaget VVT (www.vvtkiinteistosijoitus.fi/)Vaasan Kauppahalli ©