Vi träffas i hjärtat av Vasa!
Vasa Saluhall

Må-Fr: 9 - 17
Lö: 10 - 15

Vasaesplanaden 18, Vasa
Här hittar du oss

info@vaasankauppahalli.fi

Hämta dina lokala delikatesser från oss

Vasa Saluhall erbjuder en enastående miljö för handel och vandel. Hos oss kombineras traditioner med moderna tjänster och intressanta nyheter. Saluhallen är ett ställe där man diskuterar vädret, delar med sig av tips, träffar bekanta - och handlar sina varor i samma veva.

Vasa Saluhallen »

BUTIKER

BISTRO KAUPPAHALLI


Tel. 044-3479009
www.bistrokauppahalli.com | info(at)bistrokauppahalli.com
Må - lö: 11 - 15

Välkommen till en mysig lunchrestaurang!

Bistro Kauppahalli är ett mysig lunchrestaurang där du blir betjändd till bords. Välkommen att njuta av lite vardagslyx!

Exempel på produktsortiment
-Sallader
-Soppor
-Club Sandwich
-Även Catering!

LÖFMARKS by VASCO
Tel. +358 (0)50 5641042
byvasco.fi

Saluhallens egen köttdisk. Vi har inhemskt kött, närproducerat kött, ekologiskt kött och även specialprodukter från tex. Portugal, Spanien och Italien, allt av fin kvalité.

Söker du något nytt!? Fråga gärna, vi kan rekommendera och ge recept!

Välkommen att besöka oss!

KALALIIKE RUOTSALA SNICKARSTel. 010 2292 444
www.kalaliike.fi | info@kalaliike.fi

Läcker havsmat!
Vasas enda specialiserade fiskaffär hittar ni i Saluhallen. Från oss får nikvarkens färska fiskar, Sundom röktfisk, skaldjur och innläggningar, samt säsongprodukter som surströmming, nejonögon, lut fisk,levande kräftor m.m

Välkommen!

Exempel på produktsortiment
-Kvarkens färska fiskar
-Sundom röktfisk
-Olika säsongproduktera, t.ex. levande kräftor

MATERIETTel. +358 50 5436248
www.materiet.fi

Deli, ostar, grönsaker och rotfrukter

NIYOM THAI RESTAURANTTel. +358 45 1683222
På Facebook
Må - fr: 10 - 15
Lö: 11 - 14


Thai restaurang med lunchbuffé.VASA SALUHALL


God personlig service!

Besök oss på Saluhallen för en lunch, avnjut en kopp cappucino och köp med färska råvaror hem- allt behändigt under samma tak! Vi erbjuder även mängder av delikatesser som kittlar dina smaklökar, produkter som återfinns endast hos oss. Är du och handlar presenter lönar det sig att ta en titt på det inressanta och personliga utbudet hos konst- och presentbutikerna!

Handels- och träffplatsen i över 100 år

I mer än ett århundrade har saluhallen betjänat Vasaborna som en handels- och träffplats. Vi, handlarna är stolta över vår gotiskstilta saluhallsbyggnad och dess atmosfär som andas historia. Vasa Saluhall är en av de äldsta i vårt land, den är också planskyddad.

Halli Oy grundades av hovrättsrådet Oskar Rewell, länsarkitekten A W Stenfors samt bankdirektören K H Majantie år 1900. Det första tomtköpet som Halli Oy gjorde var tomten Vasaesplanden 18 / Handelsesplanaden 13. På detta ställe byggdes enligt arkitekt Stenfors ritningar Vasa Saluhall för att försätta torghandeln i tidsenligt perspektiv.

Saluhallen byggdes i två delar, varav den första, delen närmast Vasaesplanaden blev färdig 1902 och den andra delen närmare Handelsesplanaden stod klar 1927.Från 1963 framåt har besökarna kunnat vandra fritt mellan övre- och nedre hallen. Efter över 100år i privat ägo såldes fastigheten 2016 till det inhemska investeringsbolaget VVT (www.vvtkiinteistosijoitus.fi/)Vaasan Kauppahalli ©